HBUS Informasjon

Informasjon fra Hordaland Barne og Ungdomsjakkrets

Det finnes 100-vis av steder å spille sjakk på nettet! chess.com er et veldig bra sted for å spille eller løse oppgaver. Du kan gå til http:/chess.com eller laste ned chess.com-appen til mobil eller nettbrett.

  • Det er gratis å spille litt på chess.com. Men for å løse ubegrenset med oppgaver må du betale litt per måned. På http://chesstempo.com og http://chess.emrald.net kan du derimot løse mange oppgaver gratis.
  • http://sjakkbutikken.no har et stort utvalg av sjakkbøker, -programmer og -utstyr på nettet. Sjakkbøkene “Sjakkskolen 1 – 4” av Øystein Brekke er populær for begynnere.
  • Hvert semester arrangerer sjakkkretsen en nybegynnerturnering for skolelag i Hordaland. Det pleier å bli mange barn, masse sjakk og mye gøy. Vi kommer tilbake med tidspunkt for turneringen!
  • Hordaland har en rekke barne- og ungdomssjakklubber (Askøy, Bergens, Fana, Masfjordan, Sotra og Søråshøgda), som holder regelmessige turneringer. Det er ikke så vanskelig å starte sin egen sjakklubb i nærområdet heller, se http://sjakk.no/usf. Da kan dere få støtte til brett, brikker og klokker.
  • Vi har en åpen Facebook-gruppe Barne- og ungdomssjakk i Hordaland med informasjon om turneringer, kurs og andre sjakkaktiviteter for barn og ungdom. Du finner også oppdatert informasjon på http://bergensjakk-ung.net
  • Har du lyst til å bli sjakkspiller selv? www.bergensjakk.no er et bra sted for sjakknyheter. Hordaland har flere klubber, se http://www.sjakk.no/nsf/klubb